+31 (0)521-520852 info@smederijvansteenwijk.nl

Wat te doen in de omgeving van Steenwijk?

 

Vestingstad Steenwijk

Steenwijk is een vestingstad die een belangrijke rol speelde tijdens de Tachtigjarige Oorlog. De Hollanders verdreven de Spanjaarden onder leiding van Johan van de Kornput. De stadswallen beschermde Steenwijk in deze periode en een wandeling hierover kan dan ook niet over geslagen worden tijdens een bezoek aan Steenwijk. 

Steenwijk is een strategisch gelegen stad met aan de ene kant de Woldberg en de Havelterberg voor prachtige wandelingen. Aan de andere kant van Steenwijk wordt u verrast door het water van de Weerribben en Giethoorn. 

Iedere zaterdag tussen 9:00 en 17:00  is er weekmarkt op het plein in Steenwijk. Een uitgebreid aanbod van diverse versproducten. 

In Steenwijk worden jaarlijks veel verschillende events en feesten georganiseerd. Voor de actuele kalender kunt u een kijkje nemen op de website van Steenwijk Vestingsstad. 

 

 

 

 

 

 

 

 

  Lekker actief

  Varen

  De beste manier om Giethoorn te ontdekken is via het water. In Giethoorn zitten heel veel verschillende bedrijven die bootjes verhuren voor een uur, dag deel of een hele dag. Wel is het aan te raden dit voor af te boeken in verband met drukte.

  Schaatsen

  In Heereveen, 15 minuten bij ons vandaan, ligt het wereldberoemde schaatsstadion, Thialf. Naast alle bekende schaatskampioenschappen die hier verreden worden, is het ook mogelijk om vrij te schaatsen bij Thialf. Zelf geen schaatsen? Geen probleem, deze kun je hier ook huren!

  Klimbos Paaslo 

  Leg een spannende route af tussen de boomtoppen van klimbos Paaslo. Kies uit vier verschillende routes met meer dan 50 hindernissen en obstakels. De route is maar liefst 700 meter, durf jij dit aan?

   

  Culinair genieten 

  Restaurant De Oude Smidse Steenwijk 

  Uw bezoek aan Steenwijk helemaal bijzonder maken? Bewonder tijdens uw diner de voormalig smederij van Steenwijk. Chefkok Martin Veenstra serveert klassieke gerechte met een moderne twist, terwijl maître Eva Stoffels u voorziet van een mooi glas wijn. Na uw diner kunt u zo de trap op naar uw hotelkamer. 

  Door de beperkte beschikbaarheid, raden wij u aan tijdig te reserveren. Reserveren? Klik hier! 

  Geopend van donderdag t/m zondag tot 22:00 uur 

  Woody’s House 

  Voor een stuk biologischs vlees of een vegetarische schotel in een gezellige sfeer bent u bij Woody’s aan het juiste adres. Terwijl de kinderen zichzelf vermaken in de speciale kinderfilmzaal kunt u genieten van uw diner. 

  Woensdag t/m maandag geopend.

   

   

   

  Wandelen en fietsen


  Weerribben-Wieden
   

  Op 10 minuten van Steenwijk ligt nationaal park de Weerribben-Wieden. De Weerribben-Wieden is maar liefst 10.000 hectare groot. Hiermee is dit het grootse aaneengesloten laagveenmoerasgebied van Noordwest-Europa. Prachtig om te wandelen of fietsen, maar ook via het water is het gebied goed te verkennen.

  Holtingerveld 

  Vanaf de toegangspoort Holtingerveld leiden er drie routes door het gebied. De hunebedroute (2.2km), de ijs route (5km) en de oorlog route (8.3km). Ook is het mogelijk de Flardenroute te bewandelen. De route duurt anderhalf uur en door middel van een app op je telefoon wordt er veel informatie gegeven tijdens de wandeling.

  Fietsen 

  De website van Steenwijk geeft veel verschillende fietsroutes door de omgeving. Zo zijn er prachtige fietsroutes langs de historische hunebedden, maar ook door de wonderlijke wateromgeving.

  Culturele bezienswaardigheden

  Rams Woerthe 

  In de 19e eeuw werd villa Rams Woerthe gebouwd als woonhuis. De villa werd in de art-noveau oftewel de jugendstil stijl gebouwd. Van 1919 tot 2016 diende de villa als het gemeentehuis van Steenwijk. Sinds 2016 is de villa opengesteld voor bezoekers. Om de villa heen is park aangelegd in Engelse landschapsstijl. In de villa is een museum van Hildo Krop gevestigd. Deze kunstenaar geboren in Steenwijk, is vooral bekend geworden als stadsbeeldhouwer van Amsterdam.

  Stadsmuseum Steenwijk

  Steenwijk heeft een eigen stadsmuseum. Het museum laat door middel van meerdere collecties verschillende aspecten van Steenwijk zien. Er zijn rondleidingen te boeken, maar ook een anderhalf uur durende stadswandeling. Tijdens deze wandeling kom je langs de hoogtepunten van de geschiedenis van Steenwijk.