+31 (0)521-520852 info@smederijvansteenwijk.nl

Wat te doen in de omgeving van Steenwijk?

 

Tijdens uw verblijf in ons hotel zijn er tal van mogelijkheden om er op uit te gaan. Hieronder doen wij u een aantal suggesties.

Vestingstad Steenwijk

In Vestingstad Steenwijk is voor iedereen wat te beleven. Leuke kleding boetiekjes, prachtige historische panden en een prachtig stadspark met Villa Rams Woerthe.

Iedere zaterdag is er markt op het stadsplein.

 

 

 

 

 

 

 

 

  Lekker actief

  Varen

  De beste manier om Giethoorn te ontdekken is via het water. In Giethoorn zitten heel veel verschillende bedrijven die bootjes verhuren voor een uur, dag deel of een hele dag. Wel is het aan te raden dit voor af te boeken in verband met drukte.

  Schaatsen

  In Heereveen, 15 minuten bij ons vandaan, ligt het wereldberoemde schaatsstadion, Thialf. Naast alle bekende schaatskampioenschappen die hier verreden worden, is het ook mogelijk om vrij te schaatsen bij Thialf. Zelf geen schaatsen? Geen probleem, deze kun je hier ook huren!

  Klimbos Paaslo 

  Leg een spannende route af tussen de boomtoppen van klimbos Paaslo. Kies uit vier verschillende routes met meer dan 50 hindernissen en obstakels. De route is maar liefst 700 meter, durf jij dit aan?

   

  Restaurants

  In Steenwijk zijn veel verschillende restaurant te bezoeken. Zo kunt u culinair genieten bij restaurant De Bovenmeester, kunt u dineren in het kleinste restaurant van Steenwijk, Het Veerhuys. Ga gezellig dineren bij Woody’s of ga voor tapas bij De Heren van de Rechter. 

  Wandelen en fietsen


  Weerribben-Wieden
   

  Op 10 minuten van Steenwijk ligt nationaal park de Weerribben-Wieden. De Weerribben-Wieden is maar liefst 10.000 hectare groot. Hiermee is dit het grootse aaneengesloten laagveenmoerasgebied van Noordwest-Europa. Prachtig om te wandelen of fietsen, maar ook via het water is het gebied goed te verkennen.

  Holtingerveld 

  Vanaf de toegangspoort Holtingerveld leiden er drie routes door het gebied. De hunebedroute (2.2km), de ijs route (5km) en de oorlog route (8.3km). Ook is het mogelijk de Flardenroute te bewandelen. De route duurt anderhalf uur en door middel van een app op je telefoon wordt er veel informatie gegeven tijdens de wandeling.

  Fietsen 

  De website van Steenwijk geeft veel verschillende fietsroutes door de omgeving. Zo zijn er prachtige fietsroutes langs de historische hunebedden, maar ook door de wonderlijke wateromgeving.

  Culturele bezienswaardigheden

  Rams Woerthe 

  In de 19e eeuw werd villa Rams Woerthe gebouwd als woonhuis. De villa werd in de art-noveau oftewel de jugendstil stijl gebouwd. Van 1919 tot 2016 diende de villa als het gemeentehuis van Steenwijk. Sinds 2016 is de villa opengesteld voor bezoekers. Om de villa heen is park aangelegd in Engelse landschapsstijl. In de villa is een museum van Hildo Krop gevestigd. Deze kunstenaar geboren in Steenwijk, is vooral bekend geworden als stadsbeeldhouwer van Amsterdam.

  Stadsmuseum Steenwijk
  Steenwijk heeft een eigen stadsmuseum. Het museum laat door middel van meerdere collecties verschillende aspecten van Steenwijk zien. Er zijn rondleidingen te boeken, maar ook een anderhalf uur durende stadswandeling. Tijdens deze wandeling kom je langs de hoogtepunten van de geschiedenis van Steenwijk.

  Leuke dorpen in de buurt

  • Chique dineren bij Kaatje bij de Sluis in Blokzijl
  • De orchideeënhoeve bezoeken in Luttelgeest
  • Shoppen in Zwolle
  • Cultuur snuiven in Vollenhoven
  • Bootje huren in Kalenberg